Facebook’ta İş Sayfası Nasıl Oluşturulur?

facebook iş sayfası

Facebook’ta İş Sayfası Nasıl Oluşturulur?

()

Facebook iş sayfaları, markanız ve dünya arasındaki ilişkiyi geliştiren bir yerdir.

 

Gerek müşteri geri bildirimine ve potansiyel müşterilere sahip olunması açısından, gerek içerik paylaşımı yapmak ve müşterilerinizi mağazanızın kapanış saati hakkında bilgilendirmek adına Facebook sayfaları, internet dünyasında markanızın konumlanması gereken en önemli yerlerden biridir. Bu sayfalar 21. yüzyılda faaliyet gösteren işletmeler için oldukça gerekli bir araçtır.

 

Kırmızı kareleri görüyor musunuz?

facebook iş sayfası

 

Bazı insanlar bunları baş ağrısı olarak adlandırır. Fakat biz onlara fırsatlar diyoruz.

 

Şimdi, küçük işletmeleriniz için mükemmel bir Facebook sayfası oluşturma konusundaki yapılması gerekenleri ele alacağız.

 

Facebook İş Sayfanıza Başlarken


Başlamaya hazır olduktan sonra, ilk olarak Facebook’un “Sayfa Oluştur” kısmına gidin.

blank

Facebook’ta oluşturulabilecek altı farklı Sayfa türü vardır, ancak bugün “Yerel İşletme veya Yer” konusuna özel olarak odaklanacağız. Eğer diğer üst sıra seçenekleri (“Şirket, Kuruluş veya Enstitü” ve “Marka veya Ürün”) kuruluşunuzu daha etkili bir biçimde açıklıyorsa, bunlardan birini seçin. Adımların çoğu aynı kalacaktır.

facebook iş sayfası oluşturma

 

Seçebileceğiniz ikinci bir sayfa türü satırı olduğunu da fark edeceksiniz. Bu seçenekler sanat, eğlence ve çevrimiçi toplulukların tanıtımına uyarlanmıştır. Bu sayfalarda daha az ticari niyet olduğundan, bu kılavuzda bunların üzerinde durmayacağız.


Menüdeki ilk seçeneği seçin, ardından sevimli mağazanın görünümü kaybolacak ve o bölgede aşağıdaki formu göreceksiniz:

blank

 


Bu alanları en başta düzgünce doldurmanız, sonrasında sayfanızı daha rahat düzenlemenizi sağlayacaktır. “Sayfa Kategorisi” alanıyla ilgili kararsızsanız, işletmenizle alakalı bir şey seçmeniz yeterlidir; seçiminizi daha sonra düzenleyebilirsiniz.

 

Tamamlandıktan sonra aşağıdaki “Başla” düğmesine tıklayın; Facebook işletme sayfanızın boş arayüzüne ulaşacaksınız.

Şablonlar ve Sekmeler: Facebook İş Sayfanızın Temelleri

Resim eklemeye ve sayfayı hazırlamaya başlamadan önce, “Ayarlar” sekmesinde her şeyi doğru ayarlamamız için biraz zaman harcayacağız. Bağlantıyı Facebook kullanıcı arayüzünün sağ üst köşesinde görebilirsiniz.

facebook kapak fotoğrafı

Bu sayfada, sayfanızı sağlıklı bir şekilde oluşturduktan sonra kontrol etmek isteyeceğiniz yararlı bilgiler bulacaksınız.

 

İlk olarak, sayfa şablonunuzu biraz daha iş için uygun hale getirelim.

facebook iş sayfası

“Sayfayı Düzenle” seçeneğinin altında “Şablonlar” adlı bir bölüm göreceksiniz.

 

Sayfanızın şablonunu değiştirmek, ziyaretçilerin sayfanızda erişebileceği sekmeleri değiştirecektir. Yeni sekmeleriniz şöyle olacak:

 

>Ana Sayfa

>Gönderiler

>Değerlendirmeler

>Videolar

>Fotoğraflar

>Hakkında

>Topluluk

>Teklifler

>Gruplar

 

(Sayfa sekmelerinin sırasını, “Sayfayı Düzenle” menüsündeki “Şablonlar” bölümünün altından doğrudan kaldırabilir veya değiştirebilirsiniz.)

blank

Sayfanızın ziyaretçilere yardımcı olması için mevcut sekmeleri sunmanın yanı sıra “İşletme” şablonunu kullanarak sayfanıza bir eylem çağrısı butonu ekleyebilirsiniz. İş sayfanıza geri dönmeden önce, sayfa ayarları arayüzünde sizin için kullanılabilir olan diğer özelleştirilebilir seçenekleri öğrenmek için biraz zaman ayırmanız gerekiyor. Öncelikle tercih ettiğiniz sayfa hedef kitlesini oluşturmalısınız.

 

facebook iş sayfası

Facebook bu bilgiyi, işletmeniz için değerli olarak tanımladığınız kullanıcıların, sayfanıza bağlanmasına yardımcı olmak için kullanacaktır. Burada çok ayrıntılı bilgi edinmeye gerek yoktur, ancak ideal olasılığınızın bir resmini çizmek, Facebook’un sayfanızı, sizinle çok daha ilgili olan insanlara önermesine yardımcı olacaktır.

Sayfa Profili ve Kapak Resmi

Artık işletmenizin sayfasına geri döndüğünüze göre, yeteneklerin ilk kısımlarını ekleme zamanı geldi.

 

Kapak fotoğrafınız (veya videonuz), bir sayfa ziyaretçisinin göreceği ilk şeydir. Sonuç olarak, bir amaca hizmet etmesi gerekir. Burada işletmenizi daha ilgi çekici hale getirebilmek için dikkat çeken bir görsel ve işletmenizi tanıtan bir slogan doğru bir seçim olabilir. Kapak fotoğrafını ayrıca yaklaşmakta olan bir etkinliğinizi tanıtmak, bir indirim kodu sunmak veya yalnızca ürününüzün veya hizmetinizin avantajlarını iletmek için de kullanabilirsiniz.


rok dijital

 

Profil resmi olarak ise, boyut kısıtlamaları nedeniyle, sol üst köşede bulunan küçük kare çerçeve içine ayrıntılı bir şey koymaya çalışmaktansa logonuzu kullanarak daha kurumsal bir görünüm sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, profil ve kapak resmi için daha ayrıntılı bilgiler ve uygulamalar aşağıda belirtilmiştir.

Facebook Profil Fotoğrafınız

Profil resminizin başarılı olması için yalnızca iki şey gerekiyor: Bilinirlik ve ölçeklenebilirlik.

Gerçekte çoğu insan bu fotoğrafı fark etmez. Gözleri daha büyük, daha dinamik kapak resmine veya ekranın altına, ilgili bilgilerin bulunduğu yere kayacaktır. Profil resminizle dikkati dağıtmaya çalışmayın. Profil resmi sayfanıza yalnızca bir tamamlayıcı bir araç olarak eklenmelidir.

Bilgisayarda, profil resminiz 170×170 piksel olarak görüntülenirken, bir akıllı telefonda, 128×128 olarak görüntülenir. Bu nedenle profil resminde bir metin bulundurmak çok mantıklı değildir, insanlar genelde bunu okumaz. Bunun yerine, temiz bir görsel tercih edin. Ayrıntılı bir şey geliştirmek için zaman harcamak istemiyorsanız, yalnızca logonuzu koyun. Tıpkı bizim yaptığımız gibi:

rok dijital

Ayrıca, Facebook reklamlarını kullanmaya başladığınızda veya sayfa ziyaretçileri ile etkileşime girdiğinizde profil resminizin daha da küçük dairesel bir görüntüye dönüşeceğini unutmamalısınız.

j logo

Logonuzun ana bileşenleri çerçevenin kenarlarında bulunuyorsa, resminizi yeniden konumlandırmayı düşünün, böylece tasarım öğeleriniz eksik gözükmeyecektir.

 

Facebook Kapak Resmi (veya video)

İşletme sayfanıza zaten bir kapak öğesi eklemediyseniz, içeriğinizin üzerinde geniş bir gri boş alan görmeniz gerekir. Bir fotoğraf veya video eklemek için bu alanın köşesindeki “Kapak Ekle” düğmesine tıklayın.

facebook kapak fotoğrafı ekleme

 

Kapak resminiz bilgisayarlarda 820×312 piksel, akıllı telefonlarda ise 640×360 piksel olarak görüntülenir. Bunun yerine bir video kullanmak istiyorsanız, bu video 20 ila 90 saniye arasında ve kapak fotoğrafına uygun bir genişlikte olmalıdır.


Resim veya video kullanmanızdan bağımsız olarak, bu bölgede yine karışık görsellerden kaçının. Ziyaretçiler aradıklarını bulmak için sayfanızı hızla aşağı doğru kaydırabilirler. Kapak öğeniz  markanızı içeren, sıkıcı olmayan ve hatırlanabilir bir görsel olmalıdır.

rok dijital facebook

Ayrıca farklı kapak fotoğraflarının etkileşimde nasıl bir değişiklik yarattığını izleyebilmek için, bu görseli zaman zaman değiştirmeniz faydalı olacaktır.

Kolay Hatırlanabilen Bir Kullanıcı Adı Belirleyin

İşletme sayfanızla ilişkili bir kullanıcı adının olması, potansiyel müşterilerinize işinizi gönderilerde ve yorumlarda etiketleyebilmenizi sağlar. Kullanıcı adı, marka katılımını oluşturmak ve sürdürmek için gerekli bir bileşendir.

facebook iş sayfası

 

Bu konuda basit düşünmeniz ve  marka adınızı kullanıcı adınız olarak kullanmanız mantıklı olacaktır.

Eğer bir başka sayfa sizin kullanıcı adınızı kullanıyorsa, o zaman biraz daha yaratıcı bir isim seçmek gerekebilir.

Eğer işletmeniz yalnızca küçük bir bölgeye hitap ediyorsa, kullanıcı adınıza bir coğrafi konum ismi eklemek yararlı olacaktır. “@markaismi” yerine “@markaismikonum” biçiminde kullanabilirsiniz.

Bir Düğme ile Katılımı Artırın

İşletme sayfanıza bir düğme eklemek, ziyaretçileri harekete geçirmenin basit ve düşük maliyetli bir yoludur. Kapak resminizin altındaki alana bir düğme koyarak, müşteriyi  bir uygulama indirmesi veya bir satın alma işlemi yapması gibi seçeneklere teşvik etmeniz, müşteriyi yönlendirmek için harika bir yöntemdir.

amazon facebook kapak

İşletme sayfanıza bir düğme eklemek için “+Bir Düğme Ekle” yi tıklayın.

facebook buton ekle

 

Buradan, kullanabileceğiniz beş farklı eylem çağrısı seçeneğini gösteren bir yere yönlendirileceksiniz. Seçenekler şunlardır:

facebook eylem çağrısı

İşletme değerini en üst düzeye çıkarmak için “Şimdi Alışveriş Yap” seçeneğini seçtiğinizi varsayalım. Ardından butonun yönlendirileceği site linkini önünüze çıkacak alana yazarak, butonu kullanıma açmaya başlayabilirsiniz. Bu, işletme sitenize potansiyel müşterilerinizi doğrudan yönlendirmek için çok iyi bir yöntemdir.

Müşterilerin Sizi Bulmasına Yardımcı Olmak Adına İşletme Ayrıntılarını Ekleyin

Facebook işletme sayfanızı göz alıcı görseller ve etkileşimli öğelerle dikkat çekici bir hale getirdiniz. Şimdiyse bilgilerinizi girmenin zamanı geldi.

 

“Hakkında” sekmesine tıklayın ve sayfanın üst kısmındaki “Sayfa Bilgilerini Düzenle” bağlantısını tıklayın. Bu, aşağıdaki gibi işletmeniz hakkında temel bilgileri girebileceğiniz  basitleştirilmiş bir menüyü açacaktır.

facebok iş sayfası ayarları

>Genel: Burası işletmenizin kategorisini değiştirebileceğiniz ve yaptığınız işin kısa bir açıklamasını ekleyebileceğiniz yerdir.

>İletişim: Telefon numarası, web sitesine bağlantı, e-posta adresi gibi bilgilerinizi ekleyebileceğiniz bölümdür.

>Konum: İşletmenizin haritadaki yerini burada belirleyerek müşterilerinizin yerinizi kolayca görmesini sağlayabilirsiniz.

>Çalışma Saatleri: İşletmenizin günlere dayalı olarak açılış ve kapanış saatlerini buraya ekleyebilirsiniz. Böylece potansiyel müşterileriniz bu bilgiye kolayca ulaşabilir.

İşlemi tamamladıktan sonra, işletme bilgilerinizin doğruluğunu bir kez daha kontrol edin, sonunda içerik yayınlamaya ve işinizi Facebook’ta tanıtmaya hazırsınız demektir!

Facebook’ta İşletmenizin Reklamını Yapmak

 

Bir işletme sayfası, sunduğunuz ürünler hakkında bilgi sunma ve mevcut takipçilere yeni içerik paylaşma olanağı sunarken, Facebook’ta reklam vermediğinizde, bu konuda potansiyel müşterilerinize ulaşmanız zor olacaktır. Artık etkileyici bir Facebook sayfanız olduğuna göre, Facebook reklamlarını kullanarak rakiplerinizin önüne geçebilmek için bize ulaşabilirsiniz.


 

 

 





 

Bu yazıyı beğendiniz mi?

Oy vermek için bir yıldıza tıkla! (1-5 arası)

Ortalama / 5. Oy sayısı

Şimdiye kadar oy veren olmadı. İlk sen ol!

Eğer Yazımızı Beğendiysen...

Sosyal Medyada Paylaşabilirsin!

Bu yazıyı beğenmediğinize üzüldük.

Yazıyı geliştirmemize yardım et

Bu yazıyı nasıl geliştirebileceğimizi bize iletebilir misin?